Strict Standards: Declaration of MySQLDb::LastId() should be compatible with Db::LastId($seq = '') in /www/doc/www.zandvliet.as/www/lib/mysqldb.php on line 29
Het einde nadert

Zoeken

Geavanceerd Zoeken

Het einde nadert

In Portugal is er een punt in zee,dat zij daar het 'Einde van de wereld noemen'. Daar hield het toch echt op. Inmiddels weten we, dat de aarde rond is en dat we slechts de horizon zien. We kunnen ons nu ook een beeld vormen van het heelal, maar nog niet altijd met het idee, dat ook daar geen einde is.

Mijn einde komt nu ook. Afgelopen maandag de bevestiging, dat ik ben uitbehandeld en de harde waarheid een feit wordt. Hoelang het nog duurt, weken of maanden, kan niemand iets over zeggen.
Vandaag de eerste bestraling gekregen om de haard op de rug te stoppen en er geen pijn meer van te hebben.
Daarnaast is te zien, dat zowel Revlimid als Bendamusdine met Velcade geen effect hebben. Toch doorgaan zou betekenen, dat het bloed beschadigd kan worden. Op zich is het beeld nu nog goed. Wel zijn de Trombocyten te laag gedaald en we moeten die daling niet extra stimuleren.

Ik heb mij de afgelopen jaren zeker beziggehouden, dat zo'n moment er aan kan komen. En leg mij er bij neer, dat het een feit is. Met mijn dochters en schoonzoon uiteraard eea door nemen, met name voor hen  en nabije familie is het moeilijk. Maar we kunnen nu eea regelen, voor zover ik al eea nog niet heb vastgelegd.

Het is zeker niet zo, dat ik ook mijn positiviteit er bij neerleg. Ik blijf realistisch, maar waar het kan, zal ik zeker actief blijven. Zo zijn we ook bezig met enkele dagen vakantie naar de familie in Zuid-Frankrijk, die zeker niet in het teken van drama moeten staan, maar juist in het 'leuke vakantiedagen maken'.

Ook mijn geplande verhuizing naar Amerongen gaat gewoon door mbt afbouw van de casco en als het lukt ook de feitelijke verhuizing. Het is dan zeker fijn, als ik daar nog een bepaalde tijd kan gaan wonen, los van de vraag hoelang dat zal zijn. Dus doorgaan met de leuke dingen blijft.

En altijd blijven hopen op een wonder, dat het toch anders zal gaan.
Niet er op rekenen, want dan hou je je zelf voor de gek en dat heb ik nog nooit gedaan.

Veel van familie en privé als zakelijk relaties zijn geinformeerd en ik heb al veel reacties gekregen.
Niet ieder weet te reageren, dat is begrijpelijk. Voor een ieder is het ook een verwerking en mijn boodschap is altijd, reageer naar je gevoel en oprecht, dat is altijd goed.
Dat ik niet altijd ieder persoonlijk terug kan berichten is ook begrijpelijk, gezien het aantal reacties.

Via deze weblog, probeer ik wel de komende tijd actueel het verloop bij te houden. Zowel niet leuke momenten als de wel leuke momenten.

De horizon 'Einde van de wereld' is in zicht.Wat daarna feitelijk gebeurt weet niemand. Dat is een overtuiging, die je wel of niet heb in een geloof. De een zegt, dat het leven volledig ophoudt en de ander gelooft in een leven na de dood. Zoals we ook weten, dat het heelal niet ophoudt te bestaan, we kunnen ons dat feitelijk niet voorstellen.
Ik zit niet bij de eerste categorie, dat het volledig ophoudt. Hoe het wel zal zijn, weet niemand en ik respecteer een ieder in zijn/haar overtuiging, waarin hij of zij in gelooft. Ik heb daar voor mij een overtuiging in en dat is voor mij goed zo. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn, want het is geen strijd, wie er gelijk heeft. Door extremisten wordt hier al veel te veel misbruik van gemaakt.

Van belang voor mij is tevens, dat mijn dochters en schoonzoon straks goed verder kunnen en ook dat ziet er goed uit. Natuurlijk is er altijd een gevoel van gemis en dat is tussen ouder en kind altijd goed. Maar hoe het ook zij, voor de 'overlevenden' gaat wel het leven door en zij moeten dat ook beseffen. Een goed proces voor de nabestaanden is altijd goed en zal het  het gemis wegnemen, maar kan wel bijdragen aan het rouwproces.

Ik heb altijd uitspraken gedaan, dat ik pas op mijn 98ste de balans van mijn leven wil opmaken. Tot nu toe lukt dat.
Het is niet ingegeven, dat ik mij afsluit voor de werkelijkheid, maar wel vanuit het gegeven om nooit op te geven en positief tot het laatst te blijven. En dat blijf ik. Ik wil tot het laatste moment van mijn leven, wanneer dat ook zal zijn, een goed gevoel hebben en dat kan ook zijn met vrede hebben van de situatie op dat moment, waarbij de wetenschap, dat het voor mijn nabestaanden ook een acceptatie proces is.

7 Reacties op "Het einde nadert"

 
Henny
zei dit op 27 Jul 2011 6:25:09 AM CEST
Lieve Joop,
Je bent een heel bijzonder mens .
Ik ken je nu al 39 jaar en ik kan zeggen dat je door de jaren heen
ten goede bent veranderd.
In ieder geval veel opener bent geworden en veel oog voor de ander om je heen
hebt gekregen.
Ik hoop dat het laatste stukje van je levensreis goed mag zijn.
Dat je vooral nog wat mag genieten van je dochters en schoonzoon.
En wij blijven je steunen tot het eind en ik hoop dat dat nog even op zich laat wachten.
In gedachten zijn we bij je.
Heel veel liefs van Henny.

 
Marrielle
zei dit op 27 Jul 2011 11:50:00 AM CEST
Hallo Joop,

Eergisteren kreeg ik een sms-je van Sharon en sindsdien ben jij, Rachel, Sharon en Robin vaak in mijn gedachten, ik leef erg met jullie mee. Vol bewondering voor je positiviteit lees ik je blog en hoop nog vele entries te lezen. ik wens je vele mooie momenten toe samen met je familie.

Marrielle

 
Anneke
zei dit op 27 Jul 2011 2:01:02 PM CEST
Ja, wat moet ik schrijven Joop. De tranen staan in mijn ogen terwijl ik dit schrijf.
Ik ken je al vele jaren en jouw dochter Rachel noemen wij altijd onze pleegdochter, en ja Joop dat zal ze altijd blijven bij ons. En ja positief blijven zoals je altijd al schreef. Je bent een bijzondere man in mijn ogen en de lp,'s zullen een goede plek krijgen bij ons.
Verder weet ik niets te schrijven vent, er zijn geen woorden voor.
Xx Anneke

 
Kim
zei dit op 27 Jul 2011 3:43:07 PM CEST
Lieve Joop,

Laatst heb ik met Rachel uitgerekend hoe lang we elkaar kennen.. Helemaal zeker wisten we het niet, maar toch zo'n 23 a 24 jaar. Al die tijd ben ik in jullie gezin meegenomen, ik mocht (en ging) graag overal mee naar toe. Van Jannie in Frankrijk, tot op de olifanten in Thailand.

Ik lees dit met tranen, maar ook vol bewondering. Ik bewonder je kracht, maar ook je openheid en eerlijkheid......

Je bent vaak in mijn gedachten, ik wens je alle kracht en sterkte toe.

Liefs, Kim

 
Martine angelier
zei dit op 27 Jul 2011 9:17:50 PM CEST
Beste joop,

Beste joop,

Sharon stuurde ons vandaag een mail met uitleg over de huidige situatie, de url naar deze blog en een toleichting op haar ervaringen en haar emoties. Wat een lange, moeizame weg hebben jullie met elkaar bewandeld de agfelopen 5,5 jaar.
Telkens de moed erin houden, met optimisme de toekomst tegemoet zien ondanks
dat je dagelijks met de gevolgen van de ziekte geconfronteerd wordt. Ik heb bewondering hoe jij met de ziekte bent omgegaan en vind het erg interssant om al jouw berichten achter elkaar te lezen, om de ups en downs te lezen, om te lezen hoe je tegen dingen aan bent gaan kijken, bijv. Je niet op laten jagen door anderen, het roken, werk en collegas als diersbaar te ervaren, te beseffen wie er met je meeleeft en op wie je kan bouwen. Ik hoop dat je net als de man die in januari nog zes weken kreeg en in mei " er nog was", dat jij nog zult mee maken of de maya's gelijk hadeen in december 2012!
Ik vind het inspirerend om te lezen hoe je de dingen zo positief bekijkt en nu ook nog naar je familie in frankrijk wilt reizen. Samen met je familie, om een leuke tijd samen te hebben. Dat gun ik jullie van harte toe. Even geen batterij aan medicijnen en je wekelijkse abonnement op het umc, maar even een welverdiende vakantie met degenen die je het meest dierbaar zijn.

 
Rijkjan Sikkel
zei dit op 28 Jul 2011 10:44:42 PM CEST
Beste Joop,
Je kent mij niet en ik neem toch de vrijheid om te reageren op je weblog. Ik ben ook Kahler-patiënt en als ik niet onder de tram kom, zal ik op een nog onvoorspelbare datum door hetzelfde heengaan als jij nu. Ook ik ben positief ingesteld en drie weken geleden was ik nog met de camper in de Pyreneeën. Ik denk dat ik een klein beetje kan invoelen in wat voor situatie je nu zit. Maar ik hoop dat je positief blijft en dat je blijft schrijven. Ik blijf je weblog volgen!

 
Julie
zei dit op 12 Oct 2012 6:47:55 AM CEST
Hey Hey,Heb alles gelezen wat hier opt forum staat, maar ik kom dr niet uit. Ik heb alles geadan. Maar ff een vraag, met de "root" van mijn mem (nokia N95 8GB) word toch bedoel, als ik bij "Deze Computer" dan "Verwisselbare schijf" aanklik en dan gewoon die map.. of word met "root" een anderen map op mijn telefoon bedoeld? Ik heb namelijk de bestanden "1.bt", "2.GPSd", "3.tomtom" en "Benelux"(met nog een paar bestanden) daar naar gekopie rd. Maar ik blijf de melding krijgen "Geen Kaarten gevonden!" Kan iemand mij misschien verder helpen?m.v.g.Wesleyik heb precies het zelfde probleem maakt het nog uit welke kaarte je gebruikt bij een bepaalde versie van tomtom ?hulp aub
Laat een antwoord achter:
Uw Naam *: E-mail (niet-openbaar) *: Website:
Schrijf de karakters van de afbeelding hieronder over in het tekstveld. Hierdoor kunnen we geautomatiseerde invoer voorkomen.
Veiligheidscode: img

Categorieën

Geen Categorieën gevonden.