Strict Standards: Declaration of MySQLDb::LastId() should be compatible with Db::LastId($seq = '') in /www/doc/www.zandvliet.as/www/lib/mysqldb.php on line 29
Uitvinding van de vorige eeuw

Zoeken

Geavanceerd Zoeken

Uitvinding van de vorige eeuw

Het was een eenvoudig, simpel, maar ontzettend handig apparaatje. Niet duur en van hard plastic gemaakt. Terugkijkend zou je zeggen, dat dit klein apparaatje in de vorige eeuw toch wel bij één van de belangrijkste uitvindingen hoorde. Maar je ziet hem nergens meer, terwijl de functionaliteit er van nog steeds aanwezig is. Elk huishouden heeft er mee te maken.

Het was ook mijn eerste handel. Ongeveer 10 jaar oud, begin jaren ’60 dus, kwam ik er mee in aanraking. Van mijn zakgeld kocht er een klein voorraadje van. Toen was er nog geen webwinkel, maar via postbestelling lukte dat goed. Van het woord marketing had ik nog nooit gehoord, maar ik kon wel inschatten, dat veel huishoudens (in die tijd lees ‘huisvrouwen’) er behoefte aan hadden. Ook wist ik, wat reclame maken was. Immers toen al kreeg je reclame folders, dus dat kon ik ook.

Met blanco papier en plak- en knipwerk maakte ik wat foldertjes. In mijn ogen zeer fraai en uitnodigend om die uitvinding te kopen. Uit het telefoonboek willekeurig adressen geprikt en de folders in een enveloppe naar die adressen gestuurd. Dat kon dus niet mis gaan.
Uiteraard wilde ik winst maken en rekenen was in die tijd al mijn sterke punt, dus de verkoopprijs had ik snel bepaald. Inkoop en kosten berekend en dat was niet verkeerd.

Maar vreemd genoeg reageerde niemand op mijn reclame campagne. Gelukkig was mijn netwerk in de omgeving al groot. Een deel er van was familie en die konden zo’n koop niet weigeren. De rest ook nog kunnen verkopen en al met al had ik mijn eerste winst te pakken.
Even snel geld verdienen was het niet, dus deze handel gelijk gestopt. Het vroeg te veel investering.

Onlangs dacht ik terug aan deze handige uitvinding. Ik moest een knoop op een overhemd vast zetten. Op zich geen probleem , maar je moet dan wel eerst een draadje door een heel klein gaatje van de naald zien te krijgen. Daar gingen dus vele minuten aan verloren, voor ik dat voor elkaar had.
En dat deed nu die uitvinding met een paar handelingen. De naald vast zetten, draad inleggen, klik en klaar. Waar is die gebleven?

2 Reacties op "Uitvinding van de vorige eeuw"

 
Francine
zei dit op 10 Oct 2012 2:01:36 AM CEST
My 2 cents, Wetenschappers aller disciplines, vengriet u! .Diverse voorbeelden uit de politiek van wat door de andere politici als vertegenwoordigers van rand-belangen' wordt geclassificeerd, die voor zichzelf zijn begonnen en daarin succesvol zijn gebleken (Marianne Thieme, Rita Verdonk, Geert Wilders en ook Boer Koekoek in een wat grijzer verleden), tonen aan dat de beste manier om politieke aandacht te krijgen is door er deel van uit te gaan maken.De energie die het kost om jouw belang' hoog op de politieke lijstjes van bestaande partijen te krijgen kun je ve9e9l beter besteden aan het opzetten en ontplooien van een beweging of een politieke partij die jouw belang gaat vertegenwoordigen in de politieke arena.Daarmee krijg je ook de mogelijkheden om rechtstreeks de getallen die in het blog staan (de meerderheden in voorkeuren van de bevolking), te vertalen naar kamerzetels waarmee e9cht invloed uitgeoefend kan worden. Toch?Maar Dat houdt wel in dat een substantieel deel van de tijd en energie, die nu aan onderzoek besteed wordt, aan politiek overleg besteed gaat worden. Dat je ook compromissen moet zien te sluiten over de verdeling van geld, resources. Dat je te maken krijgt met grotere contexten' als diverse Europese en andere internationale instanties die ook (te) veel in de melk te brokkelen hebben. Door veel onderzoekers wordt dat als zonde van de tijd en energie gezien: zij zijn veel liever bezig met onderzoek. En terecht, want daar hebben ze veel meer verstand van.Bijna had ik eronder gezet: Ik ben beschikbaar , maar daar zie ik wel van af: ik vind mijn huidige werk ook erg leuk om te doen!.

 
Lorrie
zei dit op 12 Oct 2012 4:19:54 AM CEST
There are no words to descibre how bodacious this is.
Laat een antwoord achter:
Uw Naam *: E-mail (niet-openbaar) *: Website:
Schrijf de karakters van de afbeelding hieronder over in het tekstveld. Hierdoor kunnen we geautomatiseerde invoer voorkomen.
Veiligheidscode: img

Categorieën

Geen Categorieën gevonden.